Spreading morning light.. Het is ochtend in het Bargerveen, ik loop in mijn eentje over de zandpaden. De zon is net boven de horizon verschenen en het licht verspreidt zijn stralen vanuit een laag standpunt over het landschap. Mijn schaduw is lang en het lijkt of alles een klein beetje in brand staat. De dopheide staat volop in bloei en de kleine trosjes lijken hun kopjes naar de zon te buigen. Hoe gedetailleerd is een steeltje waarop de bloemtros bloeit. Minuscule kleine blaadjes, vormen bijna schubjes langs de stengel naar boven. Ik besluit tegen de zon in te fotograferen. De kleine witte omlijstingen maken dat de haartjes en randen een kroontje krijgen. Doordat ik inzoom krijg ik flink wat onscherpte. In dit geval zorgt dat voor interessante achterliggende stengels. Kleine bokeh bolletjes klimmen naar boven en dragen een bloemtros. Wat is het mooi deze dopheide..