Melkkruid

Zittend op mijn knieën bij het wad bij Moddergat, waar ik het prachtig wuivende gras aan het vastleggen was, piepte er ineens een heel klein roze stipje mijn blikveld binnen.Een paar millimeter groot, of eigenlijk beter gezegd klein, verstopt tussen veel ander groen, leek dit kleine roze plantje zijn kop letterlijk onder het maaiveld te houden. Hij kroop tussen de stenen, sloop over het land en had prachtig wat vetachtig blad die als sterretjes langs de stelen pronkten.

Natuurlijk moest ik mijn aandacht ook even op dit mooie plantje richten. Helaas lag mijn LAOWA lens in de auto… Maar met mijn 50/140 met tussenringen kom ik ook een heel eind. En zo dus ook maar vastgelegd.

Glaux maritima oftewel Melkkruid. Glaux is waarschijnlijk een verbastering van het Griekse galax (melkkruid), vanwege het melksap, dat de plant bevat. Maritima betekent van of aan de zee.