Elk jaar opnieuw in het voorjaar, beginnen de eerste aanvragen voor de jaarlijkse familie shoots binnen te komen. “Het wordt tijd dat we weer eens samen op de gevoelige plaat vastgelegd gaan worden. En op die dag is eindelijk het hele stel bij elkaar!”

En dat is vaak een zeldzaamheid. Kinderen wonen ver weg, hebben hun eigen verplichtingen, of werken in een beroep, waarbij er vele wisseldiensten zijn, waardoor ze gebonden zijn aan tijden. Pasgeborenen slapen op bepaalde tijdstippen. Er zijn steeds meer samengestelde gezinnen, waarin er ook rekening gehouden moet worden met de andere kant. Toch lukte het ook dit prachtig samengestelde gezin, om op hun 10 jarig samenzijn, iedereen te mobiliseren. Het kost even wat planwerk maar dan is het ook heerlijk genieten van elkaar.

Opa, oma, kids, en kleinkids, mooie mensen waar de liefde voor elkaar duidelijk zichtbaar is. De essentie van het leven. Hoe mooi dat ik dit vast mocht leggen.

Het moeten spontane, liefst weinig geposeerde foto’s worden. Dus heb ik twee camera’s bij me met zeer uiteenlopende objectieven. Eigenlijk hetgeen ik ook gebruik tijdens bruidsreportages. De één voor het totaaloverzicht waarbij ook de omgeving meer zichtbaar is, de ander voor de close-ups en lekker veel onscherpte.

Zodra iedereen bij de aangegeven plek is, wandelen we richting een prachtig natuurgebied. Vol mogelijkheden waarbij de familie, kan klimmen, zitten, rennen, gek doen, serieus zijn in allerlei ambiances. Zandvlaktes, klimbomen, heidevelden, water, vormen een prachtig decor waar deze familie prima tot z’n recht komt. De familie komt steeds meer los. En de shoot op zich wordt steeds losser. Het plezier steeds meer zichtbaar. En ja, ook daar draait het om. Natuurlijk gaat het in eerste instantie om de foto’s als eindresultaat. Maar wat mij betreft is het plezier bij de shoot onmisbaar om tot dit resultaat te komen.

Een flinke familie-reportage op mijn kaartje gaat mee naar huis.

Hoe fijn is het om herinneringen te maken en die dan ook nog eens vastgelegd te hebben? Willen jullie ook al steeds met alle familie of vrienden op de foto? En heb je geen zin om te poseren? Er is zoveel mogelijk zonder dat je je opgelaten hoeft te voelen. Mijn specialiteit als het gaat om mensen vastleggen. Dus aarzel niet en stuur me een berichtje. Ook de herfst is hiervoor prachtig. Ik kom in overleg op locatie.