Blijebloem…

Blijebloem…

Een verfrissend andere fotoworkshop voor iedereen!


Deze workshop serie is ontstaan, omdat ik regelmatig geconfronteerd word, met de beperkingen van andere fotografen. Vaak hoor ik om mij heen, “Helaas dat kan ik niet meer”. Daarom bied ik een aantal bijzondere, superleuke workshops vol mogelijkheden. En zoals alles bij Het Kijkcollege, anders dan anders. Voor iedereen, dus ook voor mensen die om welke reden dan ook, de bestaande workshops niet kunnen volhouden. Meestal wordt er veel gelopen, zit er een flink tempo in. Prachtig, maar niet voor iedereen weggelegd.

Dus ging ik op zoek naar een geweldige locatie waar we ter plekke kunnen parkeren. Waar tafels klaar staan. Waar we gebruik kunnen maken van een toilet.

Waar we, met een niet te grote groep, zowel met camera als telefoon, ieder op eigen niveau, ons te buiten kunnen gaan, aan het fotograferen van prachtige bloemen. We starten ook hier met een heerlijk bakkie koffie of thee. Vervolgens volgt een deel macrofotografie. Hierbij fotograferen we bloemen, deels van de Blijebloem, deels gaan we aan de slag met materiaal uit de natuur. We zullen keuze uit 3 salades hebben voor de lunch. Heb je allergieën? Laat het weten! Wil je je lunch uitbreiden of wil je daar nog iets anders bestellen dan kan dat natuurlijk op eigen kosten. We gaan voor deze lunch naar Talenti op het terras, op een paar honderd meter afstand. Er kan met eigen vervoer naar toe worden gereden. Ook daar is een toilet aanwezig.

Na de lunch gaan we met de auto naar ons volgende plekje. Ook dit is dichtbij. Ook hier parkeren we heel dichtbij ons fotodoel. Een prachtige tuin met zeer bijzondere bloemen. Daarbij kun je in de enorme tuin vol mogelijkheden als een vijver, een klein stukje bos en zelfs een kleine boomgaard met een bijenkast je heerlijk uitleven.  Anneke, de eigenaresse van de Blijebloem, speurt het hele internet af naar bijzondere zaden. Haar bloemen komen van over de hele wereld. Ze zaait ze zelf en kweekt ze met de grootste zorg op tot een prachtige plant/bloem. Zelfs in haar slaapkamer vind je hier en daar een kweekbak. Ook daar kunnen we gebruik maken van het toilet.

We kunnen heerlijk losgaan in de kwekerij van Anneke. Tevens heeft zij een klein winkeltje waar we boeketten kunnen kopen.

Dus wil jij verrassend anders leren kijken? Vervreemdende beeldden leren maken? Bewust worden en rustig tijd ervoor nemen. Meer weten over Macrofotografie met jouw camera? Of meer weten over de instellingen van je telefooncamera? Spelen met compositie en kleur? Een heerlijk relaxte vrolijke dag beleven. Geef je dan nu op!

Aantal deelnemers
6 tot maximaal 7

Locatie
 De Blijebloem in Oosterhesselen/lunch bij Talenti Gees.

Data
Zaterdag 15 juni, zondag 14 juli, dinsdag 6 augustus, zaterdag 7 september

 Tijdstip
10.00 tot 14.30 uur

Kosten 110,00
Dit is inclusief  koffie of thee en een maaltijdsalade met daarbij een flesje water t.w.v. 15,00 euro.

Zelf mee te nemen: een stoel waarin je prettig kunt zitten fotograferen.

                                                              Tip! Neem muggenspray en indien nodig zonnebrand mee.

Vergeet je statief niet en mocht je een pittenzak hebben dan is dat ook zeker handig.

Trek effen kleding aan i.v.m weerspiegeling in jouw schermpje van je telefoon.

Ook schoenen die tegen een stootje kunnen zijn verstandig. Omdat het in de tuin plaatselijk vochtig kan zijn.

 


Geef je hier op

0 Thoughts on Blijebloem…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *