De wondere wereld van de bosbodem…

 

Nieuw!  “De wondere wereld van de bosbodem”

Zittend met mijn achterste in het vochtige mos speur ik om me heen. Het is ochtend en er valt net een lichtbundel door de boomtakken. Takjes, vermolmd blad, een boompje in wording. En hier en daar piepen kleine paddenstoeltjes boven het bladerdek uit.

Ik besluit om te gaan liggen zodat ik alles op aardhoogte kan bekijken. Wat een sfeer. Een koelere witbalans zorgt voor een bijna onderwater effect. Kleine torretjes zoeken hun weg tussen het mos. Op een heel klein oppervlak geniet ik van alle details. Verderop staan varens. Fotogeniek in ieder tijdstip van het jaar. Hun sporen versieren de onderkant van elk blaadje op zich. Bladstructuren, boomschors waarin pissebedden schuilen, sterretjes mos. De bosbodem leeft.

Ik laat jou kijken en ontdekken. Bewust worden en genieten. In het Valtherbos nabij Emmen. We gaan zelf sfeer bepalen d.m.v. het instellen van de kleuren van je witbalans. Ga je voor de warme herfstkleuren, of liever voor het koele vervreemdende?

Wil je juist de realiteit weergeven of abstractie waardoor jouw foto vragen op zal roepen. Waardoor men goed moet kijken.

Je krijgt individuele begeleiding. Ik geef feedback als je dat wilt, op je foto’s.

Het is wel handig als je de basiskennis van je camera kent. Weet waar je diafragma en witbalans zit.

Heb je interesse?
Wil jij jouw eigen kleine wereld ontdekken, maar ook zelf creëeren? Weten hoe je door het instellen van jouw witbalans zelf sfeer kunt bepalen? Geef je dan nu op voor deze bijzondere ervaring. Je kunt je hieronder opgeven.

Aantal deelnemers
Maximaal 6 deelnemers

Locatie
Valtherbos nabij Emmen

Aanvang

9.00 uur tot 13.00 uur

Data

20 september, 16 oktober, 30 oktober

Zorg dat je oude kleren aantrekt die tegen een stootje kunnen. Goede schoenen. Eventueel een regenbroek/pak. Of een vuilniszak om op te zitten of liggen.

0 Thoughts on De wondere wereld van de bosbodem…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *