‘Spelen met glas’ in de natuur

Ga mee op ontdekkingsreis en leer totaal anders kijken door de lens van je camera.

Spelen met glas is geschikt voor de wat gevorderde fotograaf. De basiskennis van diafragma, sluitertijd, isowaarde en eventueel witbalans, heb je nodig om hiermee uit de voeten te kunnen. Het is een workshop vol mogelijkheden, van abstract tot registrerend maar dan totaal anders. Heerlijk buiten in de natuur.

Door gebruik te maken van water, glasplaatjes, spiegels of andere reflecterende oppervlakken kan een ‘gewone’ foto in een kunstwerk veranderen. Door goed gebruik te maken van reflecties kan het beeld compleet worden veranderd in een beeld dat veel rijker is aan kleur, meer abstracte vormen geeft of op andere manieren meer artistiek is. Door elementen binnen en buiten de reflectie te combineren, bijvoorbeeld blaadjes op de grond gecombineerd met de reflectie van bovenstaande bomen, kun je een heel ander beeld creëren dan veel mensen die dag zullen hebben gezien.

Misschien spreekt mij nog het meeste aan dat je met reflecties echt beelden kunt creëren en niet ‘simpelweg’ bezig bent een situatie vast te leggen. Je kunt velerlei lenzen gebruiken, van macro tot groothoek. Van lensbaby tot fish-eye, of vintagelenzen. Denk dus in mogelijkheden want die zijn er te over!

Aantal deelnemers
Maximaal 6

Locatie
Landgoed De Klencke Oosterhesselen (ZO Drenthe)

Aanvang
10 uur tot 14.30 uur

Kosten
€89,- inclusief koffie/thee en koek.

Data
De Klencke:

Maandag 17 juni, Woensdag 28 augustus, Zaterdag 28 september,

Dusss, wil jij echt heel anders kijken? En dat in jouw camera laten ontstaan? Dan is deze workshop iets voor jou.

Geef je hier op