Koekeloeren bij de koeien…

Koekeloeren bij de koeien…

Een verfrissend en ook “heerlijke” andere fotoworkshop voor iedereen!


Deze workshop serie is ontstaan, omdat ik vaak om mij heen hoor, “Helaas dat kan ik niet meer”. Daarom bied ik een aantal bijzondere, superleuke workshops vol mogelijkheden. En zoals alles bij “Het Kijkcollege”, anders dan anders. Voor iedereen, dus ook voor mensen die om welke reden dan ook, de bestaande workshops niet kunnen volhouden. Meestal wordt er veel gelopen, zit er een flink tempo in. Prachtig maar niet voor iedereen weggelegd.

Dus ging ik op zoek naar een geweldige locatie waar we ter plekke kunnen parkeren. Waar tafels klaar staan. Waar we “buiten” zijn, maar toch ook binnen. Waar we eventueel deuren en wanden kunnen sluiten met slecht weer, maar met warm weer alles open kunnen laten. Waar we gebruik kunnen maken van een toilet. Waar we uitzicht op één van de foto-objecten hebben, zwart/witte pinken die ons gedurende de workshop nieuwsgierig gade slaan. Waar we met een niet te grote groep, zowel met camera als telefoon, ieder op eigen niveau zich te buiten kan gaan aan een deel macro fotografie, een gedeelte voedselfotografie en een serie.

We starten met een heerlijke bak koffie of thee. Vervolgens liggen onze macrovoorwerpen klaar in de vorm van fruit, wafels, noten en andere versierselen, die we later op onze eigen heerlijke ijscoupe mogen doen. Eens heel wat anders. We gaan spelen met scherptediepte en diafragma. Hier kun je natuurlijk prima met de verschillende macrolenzen of vintagelenzen uit de voeten. Gebruik je je telefoon, dan is dit natuurlijk iets beperkter. Ik heb voor iedereen met telefoon een opzetlensje te leen waarmee net iets meer kan dan de meeste telefooncamera’s.  Ook heeft iedereen een lichtje ter beschikking.  Na een tijdje gaat iedereen zijn ijs uitzoeken, 3 bolletjes in de kleuren en smaken die ze hebben. IJssalon Talenti heeft allerlei ook aangepast ijs, mocht je bijvoorbeeld glutenvrij eten. (Ook notenvrij of zelfs melkvrij) Geef dat bij opgave dan meteen even door. We versieren onze eigen coupe en vervolgens gaan we deze fotograferen. Hoe fotografeer je dit nu zodat het ook smakelijk eruit ziet? Je krijgt van mij een aantal tips. Vervolgens genieten we er op een andere manier van en eten hem heerlijk op. Tijdens het laatste stukje van de workshop gaan we een serie maken van de zwart/witte viervoeters ter plekke. Neem hiervoor de lenzen mee die je hebt zodat je zowel macro als totaalbeelden kunt maken. Ook groothoek kan grappige beelden opleveren door de vervorming dichtbij. Een enorme diversiteit op een paar vierkante meters in de pinkenstal.

Dus wil jij gezelligheid, een gezamenlijke hobby delen, genieten van het platteland, een heerlijke ijscoupe, en relaxen tussen de koeien?

Geef je dan nu op!

Aantal deelnemers
6 tot maximaal 7

Locatie
 IJssalon Talenti te Gees

Data
 Vrijdag 6 mei,  Zaterdag 25 juni, Zondag 18 september, Dinsdag 11 oktober

 Tijdstip
10.00 tot 14.30 uur

Kosten 110,00
Dit is inclusief 1 kop koffie of thee en een ijscoupe t.w.v. 7.50.

Zelf mee te nemen: een stoel waarin je prettig kunt zitten fotograferen.

Vergeet je statief niet en eventueel een pittenzak als je die hebt.


Eventueel je lunch.  Ook kun je daar op eigen kosten lunch bestellen.

 

Geef je hier op

1 Thought on Koekeloeren bij de koeien…

  1. Ineke Baks-Vrieswijk schreef:

    Hoi Dianne,

    Helaas heb ik op vrijdag les dit jaar, dus juni gaat niet lukken. Hopelijk schikt één van de andere data wel, maar dat zal pas blijken als ik mijn nieuwe lesrooster heb.
    De workshop lijkt me namelijk héérlijk…😋!

    Groetjes, Ineke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *