“Krokusfeest”

Fotoworkshop “Krokusfeest”

Macrofotografie en Dubbele belichting

Eén van de eerste tekenen waar ikzelf altijd heel blij van word, is het tevoorschijn komen van de sneeuwklokjes en de krokussen. De aankondiging van de lente. In de tuin van De Blijebloem te Oosterhesselen staat een zee van deze vroegbloeiers. Al heel veel jaren geleden, is een vroegere bezitter van deze puur drentse boerderij, begonnen met het poten van bolletjes.

Inmiddels hebben zij zich flink weten te vermeerderen, en zijn er later nog een aantal andere kleuren en soorten bij gevoegd. Een kleurrijk veld omringt dan de boerderij. We mogen gebruik maken van het toilet en kunnen voor de boerderij parkeren. Dus ook voor iedereen die niet ver kan lopen is dit prima te doen. De tuin biedt ook nog een flinke vijver, prachtige bomen en struiken.

We starten om 10 uur met een bak koffie of thee met iets lekker. Daarna mag iedereen zelf op ontdekking uitgaan. Vervolgens gaan we los met macrofotografie. En het laatste deel aan de slag met dubbele belichting.

Het is handig dat je een mogelijkheid hiertoe in jouw camera hebt. Mijn fuji XT-5 kan meerdere beelden over elkaar zetten. Daarbij zie ik op mijn scherm wat voor effect ik krijg. Maar er zijn ook camera’s die deze mogelijkheid niet bieden. Ga op zoek in jouw camera. Natuurlijk kun je ook beelden samenvoegen in een bewerk programma als photoshop.

Mocht je die mogelijkheid niet hebben dan ben je nog steeds van harte welkom op dit Krokusfeest. Je kunt sowieso heel veel kanten uit en genieten van de klokjespracht. Ook de sneeuwklokjes hebben hun eigen charme.

Heb jij zin in dit heerlijke feestje? Geef je dan nu op.

Aantal deelnemers
Max 7

Locatie
De Blijebloem te Oosterhesselen (Z.O.Drenthe)

Data
3 maart 2023

Tijdstip
10.00 uur tot 14.30 uur

Kosten
€89,- (Dit is inclusief koffie/thee/koek)

Mail mij bij opgave jouw telefoonnummer.

Zelf mee te nemen
Iets waarop je droog kunt zitten/ bijvoorbeeld een vuilniszak.
Trek laarzen of stevige stappers aan. Het kan er vrij vochtig zijn.
Een pittenzak of hulpmiddel voor macrofotografie.
Je eigen lunch.


Geef je hier op

 

0 Thoughts on “Krokusfeest”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *