Verrassend Texel

Speciaal óók voor de beginnende fotograaf, een kleinschalig, gezellig fotoweekend op Texel. ( 4 personen) inclusief ikzelf. Gaat door bij voldoende deelname.

In het weekend van 4, 5, 6, 7 oktober zullen we verblijven in een prachtig 6 persoons appartement/boerderij Bouwlust. Er zijn 3 slaapkamers dus slapen we 2 bij 2. ( De bedden zijn ook los te schuiven.) Super leuk dus om ook met een vriendin of fotomaatje te doen. De inrichting van dit huis is luxe en is heel erg gezellig. Het heeft boxspringbedden die opgemaakt zijn. We slapen er van zaterdag op zondagnacht.

Op zaterdagochtend tegen 9.40 uur, verwelkom ik jullie in ons appartement. Hier verzamelen we, onder het genot van een bak koffie, met voor de liefhebbers, iets lekkers. Waar we ook even kunnen kennismaken en ons kunnen installeren. Dat betekent dat je om 9 uur de veerboot kunt nemen. Ik zal ter plekke korte tips geven en ook laten zien, die je kunt gebruiken bij het maken van een compositie. Soms is het lastig om door de bomen het bos te zien, als er zoveel moois is waar onze ogen naartoe trekken. We zullen lijnen in het landschap gaan zoeken, zowel in het landschap als in de structuren in het zand, waardoor het beeld zeggenschap krijgt. Je zult zien dat er binnen een vierkante meter al zoveel mogelijkheden zijn.

Na mijn uitleg, gaan we op het strand bij paal 9, structuren zoeken. Misschien vinden we zandsculpturen, hebben we golven, vinden we schelpen of zeesterretjes, alles wat er maar voorbijkomt en gaan daar met compositie en standpunt werken. Vlakbij de parkeerplaats is er gelegenheid om het kerkje van Hoorn te fotograferen, dat net boven de glooiende duinen uitsteekt. En even verderop zijn er nog meer landschapsmogelijkheden, met een opvallend rood-gedekt huisje als blikvanger. Het weer en de omstandigheden bepalen verder wat er op ons pad komt.

Tegen de middag lunchen we in ons appartement.

Afhankelijk van het weer gaan we richting Oudeschild. Een vissersplaatsje vol nostalgische platen. Vissersboten, een haventje, oude gebouwen, verrassende structuren en lijnen zullen daar een compleet ander decor vormen, om composities te maken. Tegen 17.00 uur (in overleg) gaan we richting onze verblijfsplek. Voor het drinken en eten ter plekke zal worden gezorgd (dieet of allergie doorgeven) Ik zal voor het eten zorgen en zo zal er na een heerlijke dag buiten iedereen aan kunnen vallen.

’s Avonds mag iedereen heerlijk zelf zijn gang gaan. Dus of je gaat mee de zonsondergang vastleggen op het strand als hij mooi is, gaan we macro foto’s maken in de tuin, op de tafel, met strandvondsten van die dag, of je gaat zelf op verkenning. Niks moet, alles mag. Misschien vind je het klaar voor die dag en ga je liever onderuit met een wijntje of koffie.

Als er mooi weer wordt voorspeld, zullen we de volgende ochtend de zonsopgang vastleggen bij de oude steiger. Een prachtige plek op 5 minuten van ons appartement. Ook heftige wolkenluchten kunnen juist fotogeniek zijn. Daarna gaan we ontbijten. Na het ontbijt gaan we richting De Slufter. Ook daar kun je prachtig met lijnen spelen maar zullen we o.a. grassen fotograferen met lange sluitertijden en koele witbalans.

We lunchen bij Paal 9 ( Voor eigen rekening.) waarna iedereen zelf zijn gang nog kan gaan. Tot hoe laat hij of zij wil. Mocht je feedback willen op je foto’s dan kan dat altijd. Technische vaardigheden als diafragma, sluitertijd en ISO komen aan de orde. Ook witbalans waarmee je de foto eigen en ook vervreemdend kunt maken.

We sluiten af met een kop koffie of thee in ons appartement.

Kosten p.p 350 euro. Vindt doorgang bij volledige bezetting.

Bij opgave leg je je vast om te betalen.

Wat krijg je van mij?

 • Een overnachting in een luxe appartement met 2 personen op 1 kamer en 2 personen apart. In overleg.
 • Er is ruimte voor jouw ideëen! Alles kan in overleg.
 • De eerste dag een workshop/uitleg over compositie en standpunten.
 • De ochtend aan de slag bij Den Hoorn op het strand en in de duinen.
 • Lunch in ons appartement/eventueel voor degenen die dat fijn vinden feedback op beeld.
 • Middag Oudeschild
 • We eten in ons appartement waarvoor ik zal zorgen.
 • In de avond is iedereen vrij om te doen wat hij of zij wil doen.
 • Voor koffie/thee/vruchtensap/en een wijntje zal worden gezorgd
 • De ochtend beginnen we indien mooi met de zonsopgang bij de steiger.
 • Daarna ontbijt (allergie doorgeven)
 • Na het ontbijt richting de Slufter. Spelen met compositie, lijnen, diafragma en sluitertijden.
 • We sluiten af met een lekker bakkie om 16.00 uur.

De veerboot, overtocht en het parkeren zijn voor eigen kosten.

0 Thoughts on Verrassend Texel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *