Dianne Dijenborgh Photography

miMakker Stip


Mijn eerste "contact" met MiMakker Stip!

Een paar weken terug..... Zaterdagochtend, aangeschoven in het tweede jaar van "De Vakopleiding Fotografie" te Apeldoorn. De module heet" Op pad en contact". Ik mag uit meerdere domeinen kiezen.

Moeilijk is dat zeker niet. Reportage spreekt mij erg aan. Een mensenmens zoals ik vindt het geweldig om zich tussen de mensen te begeven. Meteen komen er bij mij 2 opties naar boven. De één is, een relatie van me, die in een band speelt....voorbereidingen, optredens, publiek, achter de schermen.....mmmm. Dan de tweede gedachte, is het geweldige idee dat iemand ooit bedacht heeft, om een school oftewel opleiding te starten voor miMakker. Aangezien Nederland behoorlijk vergrijst, en er steeds vaker de vervelende ziekte Alzheimer opduikt, komen oudere mensen vaker en vaker in een isolement. Top idee dus om daar wat aan te doen. Ook voor mensen met een andere contactstoornis is dit een geweldige kans. Maar er zijn erg weinig mensen die van het bestaan van een miMakker weten. Iedereen kent wel de Cliniclown, die voor zieke kinderen in het ziekenhuis voor de vrolijke noot kan zorgen, of een stuk troost kan bieden. Een beetje in het verlengde hiervan kun je een opleiding volgen te Eindhoven, en word je klaargestoomd als miMakker (contactclown) Voor mij is dit een geweldig gegeven. Mijn beide ouders zijn inmiddels over de 80 en nog aardig helder. Maar in mijn familie heb ik vaak anders meegemaakt. Op een dag kwam ik met Petra van der Velde in contact. Een warm mensenmens. Want dat moet je zeker zijn als je voor deze opleiding kiest. Toen ik haar dit idee voorlegde was zij meteen enthousiast. Ik verzorg mooie beelden die zij kan gebruiken als PR. en ik maak een reportage voor school. Daarbij maken we samen reclame voor alle miMakkers in Nederland. Zodat zorginstellingen van het bijzondere bestaan hiervan weten! Gisteren zijn we in ons avontuur gestapt.......

Wordt vervolgd.........................