Dianne Dijenborgh Photography

Met "Stip op...."


Met "Stip op......"

Terwijl ik dit intik denk ik meteen, ja op wat. Want daar kan ik heel veel invullen. Op pad bijvoorbeeld, of gewoon óp onderzoek misschien, maar ook, óp de koffie. Maar ook "Met Stip óp 1!".  Want buiten dat dit idee voor mij op 1 stond,

vind ik miMakker Stip een topprestatie leveren. Als ik dit plan aan Petra "Stip" voorleg ontstaat er bij ons samen een ware stroom aan ideeën. Dat gebeurt me wel vaker. Eén enthousiasteling kan al de hele ruimte op sleeptouw nemen, maar zet twee enthousiastelingen samen, dan is er explosiegevaar.......ha. Zet Petra en mij in één kamer, dan zijn we niet te stuiten. Het enige probleempje....., we wonen niet meteen bij elkaar om de hoek. Echter, in deze supergeweldige tijd van mobieltjes, appen, mailen en skypen is dit zo weer opgelost. Zo zijn we allebei aan de slag gegaan. Petra met het zoeken naar een inwoner van een zorginstelling waarvan de familie toestemming zou geven voor het maken van foto's. Een zeker niet onbelangrijk punt. En ik met mijn plan van aanpak voor mijn opleiding aan de fotovakschool te Apeldoorn. Ondertussen hadden we een afspraak gemaakt om de fotoshoot bij mij thuis te starten.De ideeën borrelden ongenuanceerd door mijn hoofd. Op de gekste momenten. Je kent dat wel, onder de douche en zeker heel veel inspiratie komt naar boven tijdens een toiletbezoek. Raar maar waar. Ondertussen kon ik niet meer wachten tot het zover was. Maar aangezien de klok gewoon door tikt, werd het vanzelf donderdag en parkeerde Petra haar spiksplinternieuwe auto, die ze speciaal had aangeschaft voor haar rol als "Stip", op mijn oprit. "Hé hoi meid. Hoes tie? Hoe vind je mijn nieuwe bolide? Ik heb speciaal een witte gekocht. Kan lekker veel in, en er komen nog rode stippen op hoor". Geweldig. Wit met rode stippen dus. Zo'n omgeleerde paddenstoel. "Ja wel jammer voor de foto dat ze er nog niet opzitten". Hoezo reageer ik terug, ik shop ze er wel even op hoor, geen probleem.                                                                               We hebben er zin in. Eerst heerlijk een bakkie thee en dan aan de slag. Een waar verrassingspakket komt daar uit de auto. Een koffer...met stippen, een tas met...je raadt het al, stippen. En als de koffer opengaat verschijnen er allemaal geweldige "schatten". Een ring met een bloemetje, een geruite tuinbroek waarvan de ene pijp natuurlijk korter is dan de ander. Een klein rood tasje met witte stipjes met daarin verstopt een nog kleiner "tasje"... En zo gaat het maar door. Als alles is uitgepakt kruipt Petra langzaam in de huid van "Stip" ..........

Wordt vervolgd.