Dianne Dijenborgh Photography

Flyer...Dagbesteding De Adrianahoeve


Wat een fijn gevoel krijg ik als ik bij Klaartje binnenloop. Via de achterdeur kom ik binnen in de gezellige keuken.Haar mam zit aan de houten keukentafel die vol staat met "van alles". "Koffie?" is de eerste vraag. Ikzelf ben meer van de thee. Mam wil koffie. Als iedereen z'n bakkie heeft vertelt Klaartje wat haar plannen zijn. Ze werkt zelf al jaren in de zorg en draait ook vaak nachtdiensten. Samen met haar dochter Britt en haar moeder woont ze op een geweldige plek in Meppen (NL) Haar moeder heeft Alzheimer. Soms is ze helder en mengt ze zich in ons gesprek. Vaak zoekt ze naar woorden... Zo frustrerend en verdrietig als je het wel weet maar het komt er gewoon niet uit. Het ene moment heel tevreden en rustig, het volgende moment is alles weer weg. Klaartje heeft grote plannen om voor haar moeder en nog een groepje mensen een mooie plek te creëren. Waar mensen hun dag door kunnen brengen in een  vertrouwde warme omgeving die van alle gemakken is voorzien. Samen appeltaart bakken of alleen genieten van de heerlijke geur van appels, kaneel en deeg. Een stukje wandelen op het landweggetje. Of gewoon lekker een kopje thee aan de keukentafel. Ik stap met een warm gevoel in mijn auto.... wat een mooi plan.

In de loop van de daarop volgende maanden wordt de boerderij voor een deel omgetoverd tot een lichte prettige ruimte. Dakramen, glas op de plek waar vroeger de baander deur zat, alle gebinten in het zicht, zorgden samen voor de authentieke sfeer. Uitzicht op een rijbak met pony's die ook geknuffeld mogen worden, en heeeel veel groen in een klein dorpje. Lekker buiten tuinieren in hoge plantenbakken. Ondanks een paar flinke hobbels werd afgelopen donderdag De Adrianahoeve ingewijd met een open dag. De wethouder was aanwezig en er was volop belangstelling vanuit de familie maar ook vanuit het dorp. De kers op de taart was dat "mam" ook nog jarig was op deze bijzondere dag. De eerste dagbewoner heeft zich al aangemeld. Hij is zo welkom bij Klaartje. Ik hoop dat de lange tafel binnenkort vol staat met kopjes thee van allemaal "dagbewoners" die hiervan kunnen meegenieten en zo de zorg krijgen die zij verdienen.

Het was fijn om dit op foto vast te leggen. De mensen van Halte2 hebben hier een prachtige flyer van gemaakt voor iedereen die wil kennismaken met "De Adrianahoeve"

Wil jij meer weten? Kijk dan op www.adrianahoeve.nl