In 2020 ben ik “Het Kijkcollege” gestart.

Ik begon met 1 workshop. Verruim je blik. Een zeer ontspannen workshop niet specifiek voor fotografen. Maar wel de peiler waarop al mijn volgende workshops gebaseerd zijn. Ontspanning, beleving, natuur, openstaan, het leren kijken op velerlei manieren, en dat delen met anderen. Maar vooral genieten!

Soms zal het kijken een doel zijn op zich, soms is het een manier om tot iets te komen. Wel wil ik in alle workshops de cursisten stimuleren, om anders te leren kijken. Laat je 10 mensen naar 1 onderwerp kijken dan zullen ze dit allemaal op hun eigen manier doen. De ene gaat uit van het totaalbeeld, waar de ander meer oog voor juist de details zal hebben. Zo zijn er heel veel manieren van kijken. Er valt dus zoveel meer te zien dan we vaak doen. We blijven veelal op onze eigen “kijkfrequentie”, vertrouwd en onbewust.

Een stuk bewustwording is hierbij dus de basis. Zo is mijn allereerste workshop “Verruim je blik’ een basiscursus. Eén waar het kijken een doel op zich is. Waar bewustwording een basisdoel is om te leren, anders te kijken. Deze workshop is geschikt voor iedereen die wel eens een andere blik op de wereld wil krijgen. Met telefoon of camera. Wil je hierover meer lezen, bekijk dan eens de workshop informatie van ‘Verruim je blik’. Voor cursisten die met een telefoon mee willen doen heb ik opzetlensjes waarbij bijvoorbeeld een macro optie zit. Zodat ook zij meer uit hun telefoon kunnen halen. Er zullen 2 specials worden ingepland. Speciaal voor de vroege vogels. We starten dan bij zonsopgang.

Bij de workshop “Spelen met glas”, is het kijken een manier om te komen tot iets. Hierbij gebruiken we een goede camera en hebben we de basiskennis van de camera nodig om lekker “Out of the box” te gaan kijken. En creatief te fotograferen. Ook hier speelt het anders kijken een belangrijke rol. Wil je hierover meer lezen, bekijk dan eens de workshop informatie van ‘Spelen met glas’.

Speciaal ook voor iedereen die om welke reden dan ook niet goed kan lopen of het gewoon niet lang volhoudt om één van de vele workshops te volgen. Tijdens deze workshops is ruimte voor iedereen. Dus kun je niet ver lopen, kun je je minder lang concentreren, moet je vaak naar het toilet… Dit is een workshop op maat. Twee geweldige vriendinnen-workshops! We zullen toch “buiten” zijn maar dan verrassend anders! De auto kan naast de workshop plek worden geparkeerd. Nieuwsgierig geworden? Lees verder op de onderstaande workshop: “Koekeloeren bij de koeien”. Of op “Blijebloem”.

In de toekomst zullen hieronder dus meerdere “Kijk” colleges gaan verschijnen. Gericht om voor iedereen de wereld een klein stukje mooier te maken…