Welkom…

Wat leuk dat je op mijn site binnenkomt. Het Kijkcollege is er voor jou. Of je nu al best goed kunt fotograferen, of dat je relaxt met je telefoon in de weer bent. Wil je gewoon samen met anderen fotograferen en inspiratie opdoen? Of gericht een workshop volgen. Ben jij juist iemand die graag in een klein groepje de rust zoekt? Voor iedereen zijn er mogelijkheden.

Mijn eerste workshop “Verruim je blik” is er één voor iedereen. Een zeer ontspannen workshop niet specifiek voor fotografen. Maar zeker ook voor fotografen. Met als peiler ontspanning, beleving, natuur, openstaan, het leren kijken op velerlei manieren, en dat delen met anderen. Maar vooral genieten! In deze workshop zullen we kleine stukjes “meditatie” verwerken. Niks zweverig, gewoon stilte, jouw zintuigen open zetten, en op jouw ademhaling letten.

Dus zit jouw hoofd vol, zoek je rust, en inspiratie? Adem in en adem uit en beleef de natuur.

Kijken doen we overal en doet iedereen, maar soms zijn alle prikkels teveel en hebben we moeite met filteren. Heerlijk om dan een fotoworkshop te doen, waar het beleven voorop staat. Als je het principe van Miksang kent? Moeilijk doenerij, niet nodig. Je hoeft je niet te bewijzen, doet lekker jouw ding en ik help je waar jij dat wilt. Met instellingen en vooral met het wijzen ook op mogelijkheden en zorgen voor een fijne beleving!

Inmiddels heb ik een aardig aantal zeer uiteenlopende workshops online staan. Bij sommigen zit de parkeerplaats naast de workshopplek en is de toilet aanwezig. Speciaal ook voor iedereen die slechter ter been is. Zowel Het Krokusfeestje, De Blijebloem kan echt iedereen aansluiten. De laatste is inclusief een smakelijke volle maag!

Ik sta open voor camera zowel als telefoon. Bij de laatste kunnen we tegenwoordig ook steeds meer instellen en de kwaliteit wordt steeds beter. En als je deze platen heerlijk op je social media gebruikt is dit perfect.

Voor iedereen met camera, kan ik je helpen met jouw instellingen zoals diafragma, sluitertijd en ISO. Ook witbalans waarmee je de sfeer flink kunt bepalen. Ikzelf fotografeer met een systeemcamera XT-5 met daarbij een 16 mm 1.4, 50/140 2.8 met teleconverter en macro-tussenringen, een 10/24 2.8 groothoeklens en een Ultra macro objectief van LAOWA 65mm.. Ik fotografeer ook vrij divers, maar voorop staat het beleven, rust en genieten. Het bepalen van jouw eigen sfeer vind ik een hele leuke peiler. Houd je van lichte zachte beelden? Of juist donker dramatisch of misschien wel van vervreemdend abstract anders? Bij elke workshop is hiervoor de ruimte. Jij bepaalt wat bij jou past. Ik reik je de tools en onderwerpen aan.

Heb je zelf een groep van minimaal 5 bij elkaar dan kom ik ook op andere locaties. In overleg is er veel mogelijk. Ook zijn er een aantal bijzondere Kijkcollege dagen, waaronder Radio Kootwijk.

Ik nodig jou uit om eens lekker door mijn workshops te speuren. En hopelijk is er ook voor jou wat bij en zien we elkaar. En heb jij een specifiek idee? Neem dan eens contact met mij op. Ik denk graag mee.

In de toekomst zullen hieronder dus meerdere “Kijk” colleges gaan verschijnen. Gericht om voor iedereen de wereld een klein stukje mooier te maken…