Begin dit jaar ben ik “Het Kijkcollege” gestart. Een naam waar in de toekomst, meerdere workshops ondergebracht gaan worden.

Eén ding zullen ze met elkaar gemeen hebben. Allen hebben te maken met “kijken”.

Soms zal het kijken een doel zijn op zich, soms is het een manier om tot iets te komen. Wel wil ik in alle workshops de cursisten stimuleren, om anders te leren kijken. Laat je 10 mensen naar 1 onderwerp kijken dan zullen ze dit allemaal op hun eigen manier doen. De ene gaat uit van het totaalbeeld, waar de ander meer oog voor juist de details zal hebben. Zo zijn er heel veel manieren van kijken. Er valt dus zoveel meer te zien dan we vaak doen. We blijven veelal op onze eigen “kijkfrequentie”, vertrouwd en onbewust.

Een stuk bewustwording is hierbij dus de basis. Zo is mijn allereerste workshop “Verruim je blik’ een basiscursus. Eén waar het kijken een doel op zich is. Waar bewustwording een basisdoel is om te leren, anders te kijken. Deze workshop is geschikt voor iedereen die wel eens een andere blik op de wereld wil krijgen. Met telefoon of camera. Wil je hierover meer lezen, bekijk dan eens de workshop informatie van ‘Verruim je blik’.

Bij de inmiddels tweede opgezette workshop “Spelen met glas”, is het kijken een manier om te komen tot iets. Hierbij gebruiken we een goede camera en hebben we de basiskennis van de camera nodig om lekker “Out of the box” te gaan kijken. En creatief te fotograferen. Ook hier speelt het anders kijken een belangrijke rol. Wil je hierover meer lezen, bekijk dan eens de workshop informatie van ‘Spelen met glas’.

In de toekomst zullen hieronder dus meerdere “Kijk” colleges gaan verschijnen. Gericht om voor iedereen de wereld een klein stukje mooier te maken…