Afgelopen jaar ben ik “Het Kijkcollege” gestart. Een naam waar in de toekomst, meerdere workshops ondergebracht gaan worden.

Eén ding zullen ze met elkaar gemeen hebben. Allen hebben te maken met “kijken”.

Soms zal het kijken een doel zijn op zich, soms is het een manier om tot iets te komen. Wel wil ik in alle workshops de cursisten stimuleren, om anders te leren kijken. Laat je 10 mensen naar 1 onderwerp kijken dan zullen ze dit allemaal op hun eigen manier doen. De ene gaat uit van het totaalbeeld, waar de ander meer oog voor juist de details zal hebben. Zo zijn er heel veel manieren van kijken. Er valt dus zoveel meer te zien dan we vaak doen. We blijven veelal op onze eigen “kijkfrequentie”, vertrouwd en onbewust.

Een stuk bewustwording is hierbij dus de basis. Zo is mijn allereerste workshop “Verruim je blik’ een basiscursus. Eén waar het kijken een doel op zich is. Waar bewustwording een basisdoel is om te leren, anders te kijken. Deze workshop is geschikt voor iedereen die wel eens een andere blik op de wereld wil krijgen. Met telefoon of camera. Wil je hierover meer lezen, bekijk dan eens de workshop informatie van ‘Verruim je blik’. Voor cursisten die met een telefoon mee willen doen heb ik opzetlensjes waarbij bijvoorbeeld een macro optie zit. Zodat ook zij meer uit hun telefoon kunnen halen.

Nieuw zijn dit jaar de 3 “Specials”. O Tijdens één van deze ochtenden neem ik jou mee het bos in, op het moment dat de zon opkomt. Natuurlijk hopen we op een daadwerkelijk mooie zon, maar ook bij andere weersomstandigheden zal het begin van de dag bijzonder zijn en zorgen voor een bijzondere beleving. Kijk voor meer info bij de info Verruim je blik onderaan deze pagina.

Bij de inmiddels tweede opgezette workshop “Spelen met glas”, is het kijken een manier om te komen tot iets. Hierbij gebruiken we een goede camera en hebben we de basiskennis van de camera nodig om lekker “Out of the box” te gaan kijken. En creatief te fotograferen. Ook hier speelt het anders kijken een belangrijke rol. Wil je hierover meer lezen, bekijk dan eens de workshop informatie van ‘Spelen met glas’.

Nieuw de serie voor iedereen! Speciaal voor iedereen die om welke reden dan ook niet goed kan lopen of het gewoon niet lang volhoudt om één van de vele workshops te volgen. Tijdens deze workshops is ruimte voor iedereen. Dus kun je niet ver lopen, kun je je minder lang concentreren, moet je vaak naar het toilet… Dit is een workshop op maat. We zullen toch “buiten” zijn maar dan verrassend anders! De auto kan naast de workshopplek worden geparkeerd. Nieuwsgierig geworden? Lees verder op de onderstaande workshop: “Koekeloeren bij de koeien”. Of op “Blije bloemen”.

In de toekomst zullen hieronder dus meerdere “Kijk” colleges gaan verschijnen. Gericht om voor iedereen de wereld een klein stukje mooier te maken…